REGELEMENT

Huishoudelijk reglement

Aansprakelijkheid

 1. We doen ons best om de trainingen zo veilig mogelijk te laten verlopen, deelname aan de trainingen is echter geheel voor eigen risico.
 2. De instructeur en of helper zijn niet aansprakelijk voor nadeel en schade aan jou, je hond en derden, in welke vorm dan ook. 
 3. Je bent zelf verantwoordelijk voor schade die door je hond wordt toegebracht aan andere honden, personen of materiaal.
 4. De cursist moet een WA-verzekering hebben met een dekking voor zowel de gevolgen van eigen handelen als voor die van zijn hond(en). 

Algemeen

 1. De cursist dient het volledige cursusgeld te voldoen bij de eerste les van het cursusblok, contant (in een gesloten envelop, voorzien van eigen naam en naam van de hond).
 2. Stoppen voor het eind van een lopend trainingsblok geeft géén recht op restitutie van het cursusgeld.
 3. Het missen van één of meerdere lessen geeft geen recht op vermindering of teruggave van het cursusgeld vooraf of tijdens het cursusblok. Dit geldt ook voor uitval door loopsheid van de hond.
 4. Lessen die uitvallen door o.a. weersomstandigheden worden verzet naar een ander moment.
 5. De DVA hanteert de term koppel bij baas/hond. Wisseling van koppelsamenstelling is niet wenselijk. Overleg dit met uw instructeur.
 6. Er wordt van je verwacht dat je min 5 min voor tijd aanwezig bent. De lessen beginnen op tijd.
 7. Het gebruik van rollijnen, alsmede prik-/slip-, stroombanden en/of andere dwangmiddelen is niet toegestaan.
 8. Bij verhindering dient de voorjager zich tijdig af te melden bij de betreffende instructeur, mondeling tijdens de les ervoor, middels e-mail, WhatsApp of telefoon.

Terreinen

 1. We trainen op openbare terreinen. Houd rekening met andere mensen en honden die zich daar bevinden.
 2. Voordat de les begint, heb je de hond voldoende uitgelaten. Dit om te voorkomen, dat de hond een grote boodschap tijdens de training doet. Gebeurt dit toch, dan wordt je verzocht dit op te ruimen.
 3. Je hond is tijdens de cursus altijd aangelijnd, tenzij je instructeur voor dat leerdoel anders voorstelt.
 4. Honden mogen niet graven op de terreinen waar we te gast zijn.

Voor vragen of info druk hier